Wat is NEI?

NEI – Neuro Emotionele Integratie is begin jaren tachtig door de Amerikaanse chiropractor Scott Walker ontwikkeld en later door Roy Martina doorontwikkeld.

NEI is een methodiek om emotionele problemen, lichamelijke klachten, onverwerkte incidenten en trauma’s op een vriendelijke manier op te lossen. NEI is samengesteld van het beste uit de Oosterse en Westerse geneeswijzen. Met NEI maak je wat onbewust is bewust.

Het is niet nodig om oud zeer opnieuw te beleven en er zijn geen lange praatsessies nodig. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van ademhalingsoefeningen, affirmaties en visualisaties en/of andere externe hulpbronnen zoals essentiële oliën en reflexologie.

Met NEI kom je snel tot de kern van een probleem of blokkade. NEI richt zich niet alleen op de klacht, maar kijkt naar de oorsprong van een klacht. Deze zijn vaak ontstaan uit emotionele blokkades, hier ben je je meestal niet van bewust. Deze onbewuste delen oefenen invloed uit op de cellen en het celgeheugen. Hierdoor kunnen er klachten ontstaan op fysiek, mentaal en/of energetisch niveau.

NEI is een energetische methode. Het richt zich op de motivatie en oorzaak van gedrag, zorgt voor het
opnieuw in balans komen en het loslaten van aanwezige blokkades. Met deze methode wordt jij als mens in
zijn geheel gezien, dus zowel fysiek, mentaal en emotioneel, daarom is NEI ook een holistische methode te noemen. Holistisch betekent “allesomvattend” of “geheel”.

De biotensor
Tijdens de sessie maak ik gebruik van een biotensor. Dit is een uiterst nauwkeurig en gevoelig
meetinstrument, ontwikkeld door de Duitse filosoof Dr. J. Oberach. Alles in ons en om ons heen is omgeven door een eigen energieveld, een trillingsveld (ook wel frequentie genoemd). Het startpunt van een sessie is de hulpvraag, aan de hand van de hulpvraag wordt met de biotensor op celniveau gemeten waar blokkades zitten. Het uitmeten van deze blokkades is niet pijnlijk. Het is wel mogelijk dat je iets waarneemt, omdat er beweging in jouw systeem gebracht wordt.

Waarvoor in te zetten?
NEI kan voor een groot scala aan klachten ingezet worden. Denk bijvoorbeeld aan:
lichamelijke klachten (rugpijn, uitslag, hooikoorts, etc.)
emotionele problemen (niet lekker in je vel, ongelukkig, belemmerende emoties, etc.)
gedragsproblemen (ADHD, autisme, met/zonder etiket, etc.)
HSP (hoogsensitiviteit)
chronische ziekten (prikkelbare darm, migraine, reuma, diabetes, etc.)
persoonlijke ontwikkeling (je wilt het anders, je wilt het een maar doet het andere.)
zwangerschap of kinderwens
huilbaby, slaapproblemen
leerproblemen (dyslexie, dyscalculie, etc.)
verslavingen (gamen, eten, gokken, etc.)
voedselovergevoeligheid/allergie

NEI is toepasbaar voor iedereen, voor iedere leeftijd. Juist omdat het een heel zachte manier van werken is, is het ook zeer geschikt voor kinderen.

Geïnteresseerd in NEI en wil je er meer over weten? Neem dan contact met me op via mail/telefoon of contactformulier