Reflexzonetherapie

Wat is reflexzonetherapie?

Reflexzonetherapie is een therapievorm die wordt toegepast bij diverse klachten. De therapie is gericht op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam van de mens.

Het uitgangspunt bij reflexzonetherapie is de gehele mens. Bij gezonde mensen zijn lichaam en geest in balans. Mocht er een verstoring optreden, dan heeft het lichaam zelf een groot herstellend vermogen. Door oorzaken zoals, stress, werkdruk, een verkeerde werkhouding, verkeerde voeding of mentale problemen, kan er een dusdanige blokkade optreden dat het lichaam niet meer in staat is zichzelf te herstellen. Dit kan tot gevolg hebben dat een bepaald orgaan of lichaamssysteem niet meer goed functioneert, waardoor er klachten ontstaan.

Reflexzonetherapie creëert ontspanning en helpt zodoende de harmonie tussen lichaam en geest weer in balans te brengen. Er wordt hierbij niet alleen naar de klachten gekeken (de symptomen van de verstoring), maar er wordt ook geprobeerd de oorzaak te ontdekken. Reflexzonetherapie helpt inzicht te krijgen in het gebied waar de disbalans zich manifesteert. Mocht met alleen reflexzonetherapie niet duidelijk worden waar de oorsprong van de klacht vandaan komt, kan NEI – therapie toegevoegd worden.

Behandelwijze:
In de voeten worden alle organen, klieren en andere lichaamsdelen weerspiegeld in reflexzones –en punten. Met een reflexzonemassage geef je een stimulatie aan deze zones en punten die in de corresponderende organen en weefsels een betere doorbloeding geeft. Hierdoor krijg je een verbeterde afvoer van afvalstoffen waardoor meer balans tussen lichaam en geest ontstaat.

Reflexzonetherapie kan ondersteuning bieden bij o.a.:
stress/burn-out
klachten voor, tijdens en na zwangerschap
hoofdpijn
spijsverteringsproblemen
spier –en gewrichtsklachten
slaapproblemen
vermoeidheidsklachten
hormonale klachten
vruchtbaarheidsproblemen
PMS
PCOS
Etc.

Reflexzonetherapie brengt rust en ontspanning. Verder kan reflexzonetherapie ook ondersteuning bieden bij ernstige ziekte, overlijden.
Reflexzonetherapie gaat heel goed samen met NEI – therapie. Met NEI – therapie wordt de oorsprong van een klacht inzichtelijk, zodat het niet meer onbewust is, en het op bewust niveau verwerkt kan worden. Met reflexzonetherapie kun je dit extra integreren dmv stimuleren van bepaalde reflexzonegebieden, brengen van ontspanning en warmte.

Nieuwsgierig geworden naar wat ik voor jou kan betekenen en wil je er meer over weten? Neem dan contact met me op via mail/telefoon of contactformulier